Jakie kupić opony letnie ?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aspire
    Classic
    • 2011
    • 3

No i mam winowajce odpalania - aku :evil:

Najgorsze jest to, ze nie lubie polsrodkow i pewnie kupie najlepszy jaki sie da - w zwiazku z czym jakies tam mody maja osuwe :|
  • razor555
    Classic
    • 2010
    • 3

Witam wszystkich. Mam takie pytanie, mam zamiar za jakąś chwilę kupić opony do Skody Octavii L&K 2002r. i chciałbym was spytać o radę. Jeżdżę do 40tyś. km rocznie, i potrzebuję opon przynajmniej na 3 sezony z indeksem prędkości do 220km/h. 205/55/R16 takie mam obecnie czy wielkość ta wystarcza czy potrzebna jest inna ? . Podajcie swoje opinie, jak można prosić o sklepy i ceny tych opon. Z tego co słyszałem najlepiej w internecie.

Komentarz

• ahmed799
      RS
      • 2009
      • 6871
      • Ford

Wejdź na oponeo, maja naprawde dobre ceny. Co do rodzaju opon to ilu uzytkownikow tyle bedziesz mial opinii :wink:

филип
      Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• kazik4x4
        RS
        • 2008
        • 2728

Hmmm... Kolejne pytanie z gatunku tych, na które należałoby odpowiedzieć:
        "Dobre i Tanie"

Najlepiej w internecie?? Pewnie, nawet reklamacje się robi przez internet najlepiej.
        V-220km/h? Kup sobie 190km/h i Ci wystarczy a będzie o jakies 25% taniej.
        220km/h o ile wogóle osiągniesz, to i tak opona niższym indeksem dłużej Ci wytrzyma tą prędkość niż silnik

Rozmiar?? Możesz co najwyżej wsadzić 215/60R16 - ale to też zależy jak szerokie masz felgi, bo być może już te 205/55R16 są już "nadmiarowe"

Co do marki - to duuuużo zależy od upodobań, doświadczeń. W handlopexie za 167zł brutto widziałem fajne Matadory oraz w niczym nie lepsze Dunlopy za 420pln.
        Oczywiście zaraz wszyscy będa krakać, że jest zajebista różnica. Owszem, muszę uszanować ich zdanie bo wszyscy to wytrawni kierowcy, spędzający za kółkiem 1,5 swojego życia, w osiedlowe zakręty wchodzą 80km/h i muszą mieć superprzyczepną oponę, a na autobahnie swoimi tdikami zostawiają w tyle Murcielagro i M5-tki

A jeśli chcesz się zmieścić w tysiącu za komplet, to polecam jakieś Nokiany. Znakomite opony zarówno zimówki jak i letnie.

A teraz nie bądź sknera i wciśnij "P MÓGŁ"

Komentarz

• jama89
          L&K
          • 2008
          • 1214

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...letnie&start=0
          Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Opona do OI jak i OII ma miec rozmiar 205/55/16. Mozna kupic opony z indeksem H lub V co ciekawe te V czasem sa tansze niz H :twisted:

Jak koledzy zauwazyli temat opon jest juz wielokrotnie walkowany.

Mozesz przeciez tez podjechac na miejscu w Bielsku, jest co najmniej kilka firm, gdzie opony maja sensowne ceny.

A jak chcesz poczytac o konkretnych oponach, to tamte tematy pomoga
            Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...